Afbeelding

dinsdag 31 mei 2016



Halo iedereen we gaan nu wat meer vertellen over onze creatie. Eerst hebben we een fles meegenomen. Dan hebben we die opgevult met zakdoeken. Dan hebben we uit oranje papier een staart, oortjes en poten uitgeknipt. Het kan dienen als een leuk voorwerp om te zetten in je huis. Het zou ook als speelgoed dienen voor kleine kinderen. Uit deze les leerden we dat we van uit gebruikte afval zelfstandig en origineel terug van afval iets kunnen maken. Het was leuk want het een groepswerk was. En het is milievriendelijk. Dat was het dan dag .

Hier onder heb je de link naar onze video
https://www.youtube.com/watch?v=UwLZDFthUX8

dinsdag 10 mei 2016

 Kamp C en Aquafin

Beste lezers we hadden uitstap met onze klas
 naar Kamp C en Aquafin.

Kamp C was een vroeger een Britse legerbasis sommige delen zijn verwoest maar er zijn nog wegen te zien en een kapel maar die zie je in de gebouw zelf van kamp c. 

Onze uitstap was onderverdeeld in delen door 4 aspecten ruimte, energie, water en materiaal.

Aquafin is in 1990 opgericht door het Vlaamse Gewest om  de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen verder uit te bouwen


Dat was de inleiding en nu naar de foto's: 


dinsdag 8 maart 2016

Afbeeldingsresultaat voor isvag




Hallo allemaal, wij zijn op uitstap naar isvag gegaan. Om te beginnen isvag is een afkorting voor intergemeentelijke samenwerking voor afvalverwerking. We hebben geleerd over wat er gebeurd met ons afval. We zijn vertrokken met de fiets van school naar daar. Door het weer was het niet prettig, dus we moesten op onze tanden bijten. Het stonk wel een beetje maar niet heel erg. We werden rondgeleid door een gids er werd uitgelegd over hoe je afval naar energie omzet. Ze hebben ook uitgelegd wat alle functies en doelen van isvag zijn. Het was een zeer interresante uitstap waarin we veel hebben bijgeleerd. Nu weet je wat er gebeurt met je afval , bedankt om te lezen.
Isvag->Afbeeldingsresultaat voor isvag

-Hafid
-Gilles
-Axel
                                                                                                                                     Axel->